10 02 02_1387

 

Simone de Jong schrijft voor muziektheater en voor kinderen. In het uitklapmenu kun je fragmenten lezen en luisteren.

Tekst voor muziek

Onlangs werd het Fluisterconcert voor het eerst uitgevoerd, op Verwonderd duin, door een muzikante, actrice, zangeres, fluisteraars en 8 speakers. Zie hier voor meer info.

Simone schreef de tekst Voor Vlucht van Pé Okx op Oerol 2015. Vlucht is een muziekinstallatie over de kracht van een klein vogeltje, voor wie de wereld een grenzeloze bol is, en de relatie tot ons mensen. http://www.peokx.nl

‘Ik werk het liefst samen met een componist. Schrijven met een voelbaar ritme, er geluid bij denken, later de eerste versie met muziek horen, veranderen, tot tekst en muziek een nieuw geheel zijn geworden dat ikzelf niet had kunnen bedenken.’  Simone werkte onder meer met componisten Marieke van de Ven, Thijs van der Poll, David Dramm, Robert van Heumen, Janco Verduin en Gerard Atema. Lees hier fragmenten.

Momenteel werkt ze aan liedjes en spoken word met pianist Albert van Veenendaal en het project Into the woods met componist/laptop artiest Robert van Heumen.

Tekst voor kinderen

In 2009 is Onzichtbare inkt verschenen bij Theaterboek, een boek vol scènes om door kinderen te spelen of door iedereen te lezen.

In het voorjaar 2016 komt het eerste prozaboek voor kinderen uit bij uitgeverij Clavis.

‘Ernstige zaken lichtvoetig benaderen of lichtvoetige zaken ernstig, dat is mijn uitgangspunt. In Onzichtbare inkt gaat het om een groot huis met ontelbaar veel kamers, waarin een aantal duo’s woont. Elk duo beleeft samen ook een langer verhaal. Over vriendschap die gestopt wordt, over het verlangen naar spanning, over ziek zijn, maar van binnen vol energie zitten. Over je aanstellen, pesten,  fantaseren. Later komen de duo’s bij elkaar.’

Lees hier fragmenten. Zie deze recensie, in mei 2011 verschenen. Momenteel werkt ze aan haar tweede kinderboek. Ze sloot in 2013 de opleiding Scriptplus-Jeugdproza af en heeft onlangs een tweede manuscript afgerond.

Zie de dochterpagina’s voor fragmenten toneel en gedichten.

Publicaties:

Onzichtbare inkt, theaterscèneboek voor kinderen en liefhebbers, 2009, Theaterboek Bestel hier Lees een recensie

De laatste, in Monologen van afscheid, 2007, www.theaterboek.nl

Barbara, in Dialogen over de liefde, 2007, www.theaterboek.nl

Toneel:

In IJs, 2012, regie Simone de Jong

Als vliegen, 2010, Laaks Kindertheater

Oh, de wereld, 2007, regie Natasha Schulte

Lapsi view, 2003, regie Simone de Jong

Muziektheater:

Fluisterconcert, 2015

Vlucht, tekst voor muziekinstallatie, 2015

Like Harry, muziektheatrale geluidswandeling, 2011

Gedachtenconcert, 2011

Ei, 2009, FOPera

Kuil, 2006, Het Hoofd

De Anna’s, 2001, Het Hoofd

Ravage, 2000, Het Hoofd

Ganz kleines Mädchen, 1997, Orkater

Meerdere liedteksten, o.m. Hier moet ik zijn op Cd Een lied voor Amsterdam, zie LUISTEREN.