B&W1

Simone de Jong houdt zich met drie dingen bezig: schrijven, theater maken en les geven. Inspiratiebronnen zijn de gedachtenwereld, gesprekken met kinderen, de kwetsbare mens, de taal van het lichaam en bovenal muziek.

Toen ze nog op de mime-opleiding zat, speelde ze in AsVers van Orkater, waarin ze temidden van live muziek op toneel stond. Dat beviel zo goed, dat ze een jaar zang studeerde aan de academie voor kleinkunst en de voorstelling Ganz kleines Mädchen maakte, die door Orkater geproduceerd werd. Door de jaren dat ze zong bij het Koor Nieuwe Muziek werden haar oren weer gestrekt in andere richtingen.

Ze richtte vervolgens stichting Het Hoofd op en maakte samen met o.m. Dick Hauser mime- en muziektheater- voorstellingen waarvoor ze speelde, het script schreef en/of het concept bedacht. De laatste tijd heeft het schrijven en regisseren de overhand genomen: ze maakt voorstellingen voor iedereen vanaf 2 jaar en schrijft voor muziek en voor kinderen.. Daarnaast geeft ze les, o.m. bij Orkater, de AHK, KtW, aan spelers, dansers en muzikanten. Zie voor meer specifieke info de pagina’s TEKST, LES of REGIE, of mail voor een uitgebreid cv.

Foto’s: Isabelle Ringoet ^ / August Swietkowiak >