Simone de Jong is het gezelschap van Simone de Jong, met alle medewerkers van deze eigenzinnige voorstellingen en projecten. De afgelopen jaren zijn er vijf voorstellingen voor kinderen van 2 tot 6 jaar (en iedereen die weer even zo oud wil zijn) gemaakt: Timtim, Labyrint1, Kluizelaar, WalvisJong en Eiland. Daarnaast is er Kras, gemaakt bij Alle hoeken van de kamermuziek.

CONTACT: simone@hethoofd.nl

Simone de Jong zelf houdt zich met drie dingen bezig: schrijven, theater maken en les geven. Inspiratiebronnen zijn de gedachtenwereld, gesprekken met kinderen, de kwetsbare mens, de taal van het lichaam en bovenal muziek.

Toen ze nog op de mime-opleiding zat, speelde ze in AsVers van Orkater, waarin ze temidden van live muziek op toneel stond. Dat beviel zo goed, dat ze een jaar zang studeerde aan de academie voor kleinkunst en de voorstelling Ganz kleines M├Ądchen maakte, die door Orkater geproduceerd werd. Door de jaren dat ze zong bij het Koor Nieuwe Muziek werden haar oren weer gestrekt in andere richtingen.

Ze richtte vervolgens stichting Het Hoofd op en maakte samen met o.m. Dick Hauser mime- en muziektheater- voorstellingen waarvoor ze speelde, het script schreef en/of het concept bedacht. De laatste jaren heeft het schrijven en regisseren de overhand genomen: ze maakt voorstellingen voor iedereen vanaf 2 jaar en schrijft voor muziek en voor kinderen. Zie de betreffende pagina’s.

Daarnaast geeft ze les, o.m. bij Crea, Orkater, de AHK, KtW, aan spelers, dansers en muzikanten.

Voor de kinderlessen zie www.kindertoneelwesterpark.nl

Foto’s: August Swietkowiak >